Kunstroute Bomenbuurt een daverend succes

Foto:

BEVERWIJK – Zondag 31 augustus hingen de vlaggen van de Kunstroute Bomenbuurt weer uit. Een groot aantal deelnemende kunstenaars verzamelde zich in de ochtend bij PopulusArt aan de Populierenlaan voor de officiële opening van de Kunstroute door Tim de Rudder, wethouder van de gemeente Beverwijk én bewoner van de Bomenbuurt. Voor dit officiële moment kreeg de wethouder een schilderschort voor en werd hem een kwast overhandigd waarmee hij de openingshandeling moest verrichten.

Na één verfstreek op het doek mocht hij het schilderij onthullen en kwam er een geschilderd portret van de wethouder tevoorschijn, geschilderd door Hannie van Rijn, eigenaresse van PopulusArt en mede-organisator van de Kunstroute. Na deze korte openingsceremonie vertrokken alle kunstenaars weer huiswaarts om alle bezoekers te ontvangen in hun huis, atelier of op één van de gastlocaties. 

Vanaf 11.00 uur werd het steeds levendiger in de buurt. Mensen op de fiets of wandelend met de kunstroutecatalogus in de hand op zoek naar de diverse locaties. Men kon in een ontspannen sfeer het uiteenlopende werk van de kunstenaars bekijken. Het werk vertoonde een grote verscheidenheid in stijl en techniek, het bestond onder andere uit keramiek, sieraden, schilderijen, foto’s, tekeningen, quilten, aquarellen van stofjes. Men kon tijdens de Kunstroute kijken bij een demonstratie glaskralen branden of de spuitbussentechniek bewonderen van het kunstenaarscollectief Spatzuiver waarmee zij de meest bizarre paintings maakte. 

Niet alleen de kunst was bijzonder maar ook de bevlogen mooie verhalen van de kunstenaars zelf over de achtergrond van hun inspiratie en de uiting van hun kunst waren ook zeer de moeite waard. Daarnaast was het een dag van ontmoeting en sociale (buurt)contacten. Even bij de “buurvrouw/-man” in de straat kijken welke kunstwerken zij/hij nou maakt of (oude) bekenden ontmoeten en gezellig een praatje maken. De stemming zat er goed in; overal werden enthousiaste reacties op de getoonde kunst gehoord. 

De 7e editie van de Kunstroute is een groot succes gebleken. Ten opzichte van de vorige editie deden er meer kunstenaars mee en is het aantal bezoekers gestegen. Elke locatie heeft ontzettend veel bezoekers ontvangen, soms was het zo druk dat er nauwelijks nog geteld kon worden. Naar schatting hebben ruim 1000 mensen de Kunstroute gelopen. Dit alles met elkaar maakte ook de 7e editie van de Kunstroute Bomenbuurt weer tot een uniek en inspirerend evenement. Het is aangetoond dat het beoefenen van en kijken naar kunst leidt tot gelukkigere mensen! Helaas moeten we wachten tot 2016 voor de 8e editie van de Kunstroute Bomenbuurt.