Heemskerk controleert op hondenbelasting (+ video)

Foto:

HEEMSKERK – In de maand september van dit jaar vindt in Heemskerk een controle op het betalen van hondenbelasting plaats. De firma Holland Ruiter heeft opdracht gekregen om deze controle binnen de gemeente Heemskerk uit te voeren. Iedereen die één of meer honden houdt, moet hondenbelasting betalen en is wettelijk verplicht hier zelf aangifte van te doen.

Om tot een goede uitvoering van de hondenbelasting te komen, is het noodzakelijk dat met regelmaat een hondencontrole wordt gehouden. Aan de hand van gegevens van de gemeente controleert een aantal hondencontroleurs op de aanwezigheid van honden. De hondencontroleur kan bij een bewoner aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond.

Als er niemand thuis is, maakt de controleur ter plaatse een beoordeling. Als hij het vermoeden heeft dat op dit adres één of meerdere honden aanwezig zijn, laat hij een informatiebrief met een aangiftebiljet hondenbelasting op het betreffende adres achter. Vanzelfsprekend kunnen de hondencontroleurs zich legitimeren door het tonen van een door de gemeente Heemskerk verstrekt legitimatiebewijs.