Noord-Hollands theaterseizoen weer van start

BEVERWIJK – Hoe meer cultuur in het leven, des te minder zitten we bij de dokter en des te minder hebben we last van stress, angsten en depressies. Komt goed uit dat het nieuwe theaterseizoen weer van start gaat! Met de collectieve campagne ‘Kijk je ogen UIT in de Noord-Hollandse theaters’ markeren de elf grote theaters in Noord-Holland het begin van een nieuw theaterseizoen.

Gezonder en vitaler door het theater

Nog niet zo lang geleden verscheen in Noorwegen de tot nu toe grootste studie naar het effect van culturele activiteiten op de volksgezondheid: van concerten en theaterbezoek word je negen procent gezonder en zestien procent vitaler. “Muziek en dans ondersteunen belangrijke hersenfuncties als luisteren, kijken, verhalen vertellen en loslaten”, schreef ook wetenschapsjournalist Mark Mieras. De Noord-Hollandse theaters wisten natuurlijk al langer dat theaterbezoek goed is voor de hersenen én de gezondheid. De elf Noord-Hollandse theaters hebben daarom ook de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk mensen (opnieuw) kennis te laten maken met het theater.

bp9ci7vwuwlo8fwkp6glyhj1l

Maak kans op een VIP-arrangement in het theater

Onderdeel van de collectieve campagne is een winactie waarmee een VIP-arrangement in een theater naar keuze gewonnen kan worden. Wat moet je doen? Ga naar www.uitinnoordholland.nl/VIP en geef daar antwoord op de volgende vraag: met wie en naar wie wil jij komend seizoen je ogen UITkijken in het theater? Doe mee vóór 1 oktober. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar van een exclusief VIP-arrangement!

Initiatief

De collectieve campagne ‘Kijk je ogen UIT in de Noord-Hollandse theaters’ is een initiatief van de elf grote Noord-Hollandse theaters, bestaande uit Taqa Theater De Vest (Alkmaar), Schouwburg Amstelveen (Amstelveen), Kennemer Theater (Beverwijk), de Kampanje (Den Helder), Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem (Haarlem), Cool kunst en cultuur (Heerhugowaard), De Meerse (Hoofddorp), Schouwburg Het Park (Hoorn), Stadsschouwburg Velsen (IJmuiden), Theater de Purmaryn (Purmerend) en Zaantheater (Zaandam). 

Theaterprogramma

Alle inspirerende, verrassende en ontroerende voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen van de deelnemende theaters zijn te vinden op de website van Uit in Noord-Holland (www.uitinnoordholland.nl) en natuurlijk op de websites van de theaters zelf.

Partner

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Cultuurcompagnie / Uit in Noord-Holland.

Cookieinstellingen