Expositie Fien bij IJmond  Werkt!

Foto:

BEVERWIJK – In de verschillende vestigingen van IJmond Werkt! is van september 2014 t/m februari 2015 de expositie Fien te zien. Het figuurtje Fien vertoont zeven verschillende gemoedstoestanden die kunnen worden ervaren als gevolg van discriminatie en/of ongelijke behandeling. Met de expositie die de naam ‘Fien is…’ draagt, vraagt Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op een positieve, luchtige manier aandacht voor discriminatie, een onderwerp dat soms moeilijk bespreekbaar is.

De digitale tekeningen zijn gemaakt door de Haarlemse kunstenaar Marjolein van Haaften. Ze werden in eerste instantie gemaakt voor de Stripdagen in Haarlem in 2010. Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland wilde aansluiten bij de interesse van het publiek en toch iets over het onderwerp discriminatie laten zien. Nadien is het idee ontwikkeld om de expositie te laten rondreizen langs diverse publieke locaties in Kennemerland.

fien-is-1

Tijdens de Beursvloer Velsen eerder dit jaar sloten vestigingsmanager van IJmond Werkt! Monique Lakhdar en Marjolein van Haaften van Bureau Discriminatiezaken een deal. Fien komt een paar maanden op bezoek bij IJmond Werkt!. Na Velsen komen ook de vestigingen in Heemskerk en Beverwijk aan de beurt. IJmond Werkt! grijpt de expositie aan om aandacht te vragen voor de interne gedragscode die binnen IJmond Werkt! geldt. De afdeling personeelszaken heeft zaken als bestrijding van discriminatie en pesten op de werkvloer hoog op de agenda staan. 

Discriminatiezaken Kennemerland

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is een onafhankelijke organisatie die werkt aan het stimuleren van een tolerante samenleving en het tegengaan van ongelijke behandeling. Burgers kunnen daar terecht voor kosteloos advies over en ondersteuning bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling. Het bureau geeft ook voorlichting op scholen, doet onderzoek en adviseert bedrijven en gemeenten op het gebied van anti-discriminatiebeleid Voor meer informatie: [email protected], telefoonnummer 023 5315842 of www.bdkennemerland.nl.

IJmond Werkt!

IJmond Werkt! is hét loket voor werkgevers. Met UWV participeert IJmond Werkt! in het WerkgeversServicepunt IJmond. Werkgevers hebben hiermee één aanspreekpunt voor al hun vragen over personeelsvoorziening,  arbeidsmarktinformatie en arbeidsjuridische zaken. Daarnaast ondersteunt IJmond Werkt! middels een unieke groepsgewijze aanpak werkzoekenden in hun zoektocht naar werk.

Cookieinstellingen