Valste start voor De Kennemers

BEVERWIJK – De Kennemers is de competitie begonnen met een zure en onnodige nederlaag tegen Purmersteijn. Het was geen beste wedstrijd, want daarvoor speelden beide teams te gehaast en slordig. Vanaf het begin was wel duidelijk dat beide teams voor de winst gingen.

De Kennemers nam al in de 13e minuut een 1-0 voorsprong toen Özkan Özmen met een strakke voorzet Stefan Koster bereikte. Die bedacht zich geen moment en volleerde de bal fraai in het Purmerendse doel. Even later leek De Kennemers op 2-0 te komen, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter over en keurde het doelpunt af. Daarna werd Purmersteijn ook een paar keer gevaarlijk, omdat de verdediging van De Kennemers niet sterk opereerde. Met name de vleugelverdedigers van De Kennemers waren niet in goede doen. Uit een vrije trap kon Purmersteijn uiteindelijk eenvoudig de gelijkmaker binnen schieten. Keeper Monne van Egmond was druk in de weer met een speler van Purmerend, die overigens wel hinderlijk buitenspel stond, maar deze vrije trap had nooit in een keer in het doel mogen belanden. Vlak voor rust nog een mooie aanval van de thuisclub, maar Arsenio Dihalu schoot op aangeven van Stefan Koster net over. De ruststand was derhalve 1-1.

De eerste twintig minuten na rust had De Kennemers alle kansen om de voorsprong te vergroten, maar de een na de andere kans werd om zeep geholpen. De grootste kans was voor Tim Vonk, maar die wist de toegekende strafschop niet te benutten. Toch kwam De Kennemers op voorsprong door invaller Wesley van der Wal. Daarna nog enkele kansen op 3-1, maar het werd daarentegen 2-2 door een cadeautje. Een paar minuten later kreeg Purmersteijn weer alle gelegenheid om te scoren en deed dat ook: 2-3. Het spel werd er daarna niet beter op maar via een andere invaller, Huseyin Yilmaz, kwam De Kennemers in de 87e minuut toch nog langszij en de wedstrijd leek zo op een gelijkspel uit te draaien. Niets was minder waar, want De Kennemers, dat de laatste minuten met 10 man speelde omdat Kenneth Hulshof met twee gele kaarten het veld moest verlaten, gaf Purmersteijn alle gelegenheid om twee keer te scoren en zo met een 3-5 overwinning terug naar huis kon gaan.