600 leerlingen testen kennis in techniekcompetitie Tata Steel

Foto:

VELSEN – 600 derdejaars leerlingen van 20 VMBO-scholen uit de regio hebben het afgelopen schooljaar deelgenomen aan de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden. In de werkplaatsen van de bedrijfsschool van Tata Steel staken de aankomende technici de handen uit de mouwen tijdens drie praktijkopdrachten. Tevens toetsten ze hun inzicht door te proberen enkele technische vraagstukken op te lossen.  Voor de opdrachten en vragen werden punten toegekend. Een groep leerlingen van de Duin en Kruidberg MAVO uit Driehuis wist de meeste punten in de wacht te slepen tijdens dit interactieve technische programma. Ze werden vandaag bij Tata Steel ontvangen voor een lunch. Uit handen van Jan Hoenselaar, Chief Engineer bij Tata Steel in IJmuiden, ontvingen ze een oorkonde en een bon om te lasergamen bij De Vuurlinie in Beverwijk.

Tijdens de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden voeren leerlingen opdrachten uit op het gebied van procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. Dat sluit aan bij de opleidingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden, de eigen bedrijfsschool van Tata Steel, die dit jaar 75-jaar bestaat. De workshops en vraagstukken bieden VMBO-leerlingen de gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met werken in de techniek.

Jaarlijks starten zo’n 100 jongeren die bewust kiezen voor een carrière in de techniek met een opleiding aan de Academy van Tata Steel. Zo’n 95% van hen blijft vervolgens bij het staalbedrijf in IJmuiden werken.

Voor meer informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel: 0251-494000 (afdeling Recruitment) en www.tatasteeljobs.nl