Kook en eet mee met ‘Gastvrij Heemskerk’

Foto:

HEEMSKERK – Het buurtteam Van Acker tot Burcht organiseert de tweede editie van ‘Gastvrij Heemskerk’. Dit is een evenement waarbij bewoners uit de buurt Van Acker tot Burcht met elkaar een driegangendiner koken en nuttigen. Dat gebeurt in groepjes van zes op verschillende adressen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 27 september 2014. Opgeven kan tot 14 september aanstaande.

Gastvrij Heemskerk’ houdt in dat groepjes van zes Heemskerkers uit Van Acker tot Bucht van 17.30 tot 21.00 uur samen een driegangendiner bereiden en eten. Het gaat hierbij niet om het maken van culinaire hoogstandjes, maar het doel is meer om met anderen gezellig te eten en te praten.

Bewoners kunnen zich met z’n tweeën (vrienden, echtparen, kennissen, buren) opgeven, óf alleen (dan zorgt het buurtteam dat u een ‘kookpartner’ krijgt). Met z’n tweeën maken bewoners één gang klaar: het voor-, het hoofd- of het nagerecht. De gang wordt dan met een groep van zes genuttigd. Na het eten van de gang, gaat de groep uiteen om op een ander adres de volgende gang te nuttigen. Na elke gang wisselt de groep van samenstelling en wordt er verhuisd. Wel blijven de twee kokers bij elkaar. Het koken gebeurt met gesloten beurzen, dus elk ‘kookstel’ betaalt de ingrediënten van de gang die het klaarmaakt.

Als een bewoner zich opgeeft ontvangt hij/zij uiterlijk één week voor ‘Gastvrij Heemskerk’ een envelop van het buurtteam met nadere bijzonderheden over welke gang klaargemaakt moet worden, wie de bewoners zijn met wie gegeten wordt en wat de adressen zijn waar gegeten wordt.

Opgeven voor ‘Gastvrij Heemskerk’ kan onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer tot 14 september 2014 bij [email protected],[email protected] of [email protected].