Informatiebijeenkomsten cybercrime voor ondernemers

Foto:

Noord-Holland – Het RPC Noord-Holland organiseert voor ondernemers in de regio drie gratis informatiebijeenkomsten in Zaandam, IJmuiden en Alkmaar.

In het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) werken overheid, politie én ondernemers samen aan de beheersing van criminaliteit. Het doel van de avonden is om ondernemers bewust te maken van de reële gevaren van Cybercriminaliteit in de eigen organisatie. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd omdat ongeveer 40% van de Nederlandse ondernemers in 2012 de dupe was van een cyberaanval. Onderzoek toont bovendien aan dat cybercrime een van de grootste ergernissen vormt voor ondernemers.

Tijdens de gratis bijeenkomsten wordt door een ex-hacker gedemonstreerd hoe eenvoudig het voor criminelen is om in te breken in een computer. Daarnaast word uitgelegd waarom criminelen willen inbreken in uw computer, wat de mogelijke gevolgen zijn en hoe u zich als ondernemer zelf kunt wapenen tegen deze vorm van criminaliteit. U krijgt tips en tricks voor een juist gebruik van de firewall. Ook wordt u voorgelicht over hoe u op een veilige manier kunt internetbankieren.

De gratis bijeenkomsten vinden plaats op het stadhuis en zijn bestemd voor ondernemers, winkeliers en medewerkers uit de regio.

Data bijeenkomsten

– Maandag 6 oktober 2014: Stadhuis Zaanstad (Stadhuisplein 100 in Zaandam)
– Woensdag 8 oktober 2014: Stadhuis Velsen (Dudokplein 1 in IJmuiden)
– Maandag 13 oktober 2014: Stadhuis Alkmaar (Langestraat 97 in Alkmaar)

Aanmelden bijeenkomst

Voor het bijwonen van deze gratis bijeenkomst is aanmelden via de websitewww.rpcnoordholland.nl verplicht.

Programma informatiebijeenkomst

18:30 – 19:00 Inloop met broodje
19:00 – 19:10 Welkom en introductie cybercrime
19:10 – 20:00 Ex-hacker Stan Hegt vertelt en laat zien hoe gemakkelijk een internetcrimineel kan inbreken op uw computer
20:00 – 20:15 Marc van der Maarel van de Nederlandse Vereniging van Banken over veilig internetbankieren
20:15 – 20:30 Pauze
20:30 – 21:15 Ex-hacker Stan Hegt geeft tips om zelf aan de slag gaan met verbetering van de digitale veiligheid van uw onderneming
21:15 – 21:30 Vragen en afsluiting
21:30 – 22:00 Napraten met een drankje

Meer informatie over RPC Noord-Holland vindt u op www.rpcnoordholland.nl