Lezing over Nederlandse Regering in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Foto:

HEEMSKERK – Op zondag 28 september is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over de Nederlandse Regering  in ballingschap in Londen. Hoe ging het regeren in die donkere periode in de Tweede Wereldoorlog in zijn werk. Hadden ze macht? Waren ze op hun taken voorbereid? Joris van Esch verteld ons vandaag met ondersteuning van een PowerPoint presentatie hoe de Nederlandse bestuurders hun taken verrichten. De lezing begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

De spreker

Joris van Esch is officier bij de Koninklijke Landmacht. Hij is werkzaam op de staf in Den Haag. Hij heeft zich voor een scriptie verdiept en de geschiedenis van de Nederlandse Regering in Engeland, gedurende de jaren 1940-1945.

 Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Cookieinstellingen