De Burendag in de regio: Appeltaart en country muziek (+ foto’s)

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Appeltaart met slagroom, country muziek en natuurlijk onder het genot van een kopje thee of koffie de sociale contacten eens ophalen. Het is vandaag Burendag 2014, een (na)zomerse dag waarbij BeverwijkNieuws opzoek ging met een burendag ‘barometer’ om te kijken of dit sociale initiatief leeft in de regio.

De Broekpolder ‘Happen en Stappen’

Als eerste nemen we een kijkje in de Broekpolder. Ons was ‘beloofd’ een culinaire wandeling met muziek, hapjes en taartenbakwedstrijd op het Gildenplein. En de daad wordt even na twaalf uur vanmiddag, ook bij het woord gevoegd.

wh74afvzxcuvt90r4040fvew0

De ‘buurtjes’ en vandaag collega juryleden van de taartenbakwedstrijd Haydar Erol (vandaag loco-burgemeester van Beverwijk) en Mieke Baltus (burgemeester van Heemskerk) staan met notitieblok klaar om te jureren. Met militaire precisie onderwerpen zij verschillende appeltaarten aan een batterij aan criteria om uiteindelijk een winnaar te bepalen.

iisars7wc3i7mbkwqscnriaen

Onder toeziend oog van de brandweer op het Gildenplein in Heemskerk

os87ulrrr2sb11hzqsh6xzak6

Na de proeverij wordt een winnaar bepaalt. Haydar Erol, Mieke Baltus en een buurtbewoner trekken zich even terug op het terras om de balans op te maken.

daxd72x7y3irk4koizka3vr08

Na wat vijven en zessen is de winnaar bekend, Cornelis Bos, de enige man in competitie maakte de lekkerste appeltaart. We vroegen de winnaar naar zijn eerste reactie: ,,Ik ben toch wel trots en blij” Hij vervolgt: ,,Deze taart heb ik vaker gebakken en dan word ik altijd gevraagd naar het recept. Met die wetenschap heb ik besloten om met dit recept mee te doen én met succes!”

x6zzlu6wm20j2iu1i6t8ybwyn

Het bezoek op het Gildenplein kwam wat moeizaam op gang, maar overall wordt er vanochtend gelachen, gegeten en plezier beleefd.

Burendag op het Europaplein

Geen appeltaart, maar countrymuziek en dans in het winkelcentrum op het Europaplein. Op de foto met de kids, een hapje en een drankje bij de marktkooplieden die zijn uitgestald voor de winkeliers. Met een dansje boodschappen doen lijkt een goede zet, want de sfeer zit er ook hier goed in.

roi6g79l98e4ett3ywvyi3r9p

ewcofo75xjekhkd5uyifisrov

qoy65by0eo0pe2uam1onwvgru

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.