Ontwikkelingen led-verlichting in beeld tijdens uniek congres

Foto:

BEVERWIJK – Led-verlichting is in opkomst. Je ziet led-verlichting terugkomen in huizen, bedrijven, sportterreinen en onderweg. Led-verlichting is letterlijk niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Logisch, als je kijkt naar de voordelen op het gebied van energiebesparing, maar ook op het gebied van besparing op onderhoudskosten. Daarnaast biedt led-verlichting voordelen op het gebied van lichtkwaliteit en op het gebied van digitalisering van verlichting.

Om deze slimme energiemaatregel meer onder de aandacht te brengen bij het bedrijfsleven, organiseert Milieudienst IJmond, in samenwerking met Good! op 23 oktober as. een led-congres. Tijdens het congres staan de praktische kanten van led-verlichting zoals de techniek, voordelen en kwaliteit van led centraal. Ook de invloed van verlichting in ons leven, de financiële aspecten, de vele toepassingsgebieden en de enorme wereldwijde doorbraak van led-verlichting wordt behandeld.

Deze tour-de-led geeft onmisbare informatie over de besparingen, mogelijkheden en kansen van led-verlichting voor organisaties uit de regio. Zowel verlichting van terreinen, als openbare verlichting, als gebouw-gebonden verlichting worden tijdens dit congres behandeld. Maar ook interessant is het onderdeel waar het belang van licht in ons leven, onze gezondheid, onze stemming, ons leren, ons herstellen aan bod komt.

Ondernemers die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via www.routedusoleil.nl. Het led-congres vindt plaats in de Vredevorstkerk in Beverwijk, aan de Laan der Nederlanden 152. Er wordt gestart met een biologische lunch. Het congresdeel start om 14.00 uur. Aan deelname zitten geen kosten verbonden.

Programma

13.00 – 14.00 uur     Inloop en biologische lunch

14.00 – 14.05 uur     Opening door de dagvoorzitter

Tim de Rudder, voorzitter dagelijks bestuur Milieudienst IJmond

14.05 – 14.15 uur     Inleiding

Floor Bal, wethouder milieu gemeente Velsen

14.15 – 14.55 uur     Led-verlichting in vogelvlucht

Ellen de Vries, Het Lux Lab

Het belang van licht in ons leven, onze gezondheid, onze stemming, ons leren, ons herstellen. Wat is led-verlichting, wat is nieuw aan led-verlichting en hoe verhoudt led zich tot andere verlichtingsvormen. Welke deuren heeft led al geopend op het gebied van innovatieve toepassingen, en wat kunnen we de komende jaren nog verwachten.

15.00 – 15.30 uur     Led-marktontwikkelingen en kwaliteit

Rolf Heynen & Peter Groot, Good! / LED Expo Benelux

De doorbraak van LED in de zakelijke markt. Het Nationale Led-Trendrapport, ontwikkelingen en issues belicht vanuit het werkveld.

15.30 – 16.10 uur     Investeren, financieren of leasen? Voor gemeenten en bedrijvenKoen van Winkel, Marketing Manager – Schréder Group

Hoe staat het met de kwaliteit van LED-verlichting? Welke besparingen levert led-verlichting op; de energierekening en op maintenance en vervanging. Welke terugverdienmodellen zijn reëel en kunnen worden gehanteerd voor zowel openbare verlichting als bedrijfsverlichting? Wat zijn de voor- en nadelen van investeren, financieren en LED Lease?

16.10 – 16.25 uur     Led betekenis voor de regio IJmond

Bert Pannekeet, directeur Milieudienst IJmond

Led en de rol van de overheid. Binnen welke kaders kan de toepassing van energiezuinige verlichting gestimuleerd worden. Welke mogelijkheden biedt de wet Milieubeheer en de Energie Prestatie Keuring om led-verlichting te verplichten?

16.25 uur                  Afsluiting en Netwerkborrel