Lezing over watervliegtuigbasis Schellingwoude

Foto:

Op zondag 12 oktober is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, gelegen op de grens van Heemskerk en Zaanstad, een lezing over de watervliegtuigbasis Schellingwoude. Deze basis was eerst van de Koninklijke Marine en na de capitulatie werd zij overgenomen door de Duitse bezetter. De lezing wordt gegeven door Hans Nauta welke zeer deskundig is betreffende de luchtoorlog boven Noord-Holland. Tijdens de lezing worden originele foto’s van de basis en omgeving getoond. De lezing vangt begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

De Spreker

 Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten. Zijn jarenlange onderzoek maakt hem een wereldwijd bekende deskundige op dit gebied.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden beide dagen 11.00 uur – 17.00 uur
Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk