‘Grandcafé bij stationsvijver met terras deels over water’

BEVERWIJK – Een cappuccino met een warm stukje appelgebak aan de stationsvijver. Een prachtig uitzicht op de fontein en het rijksmonument Akerendam. Als het aan ondernemer Cees Poncin sr zou liggen komt er een prachtig nieuw grandcafé aan de stationsvijver in Beverwijk. In gesprek met het NHD zegt hij: ,,Dit is een onwijs mooie kans voor een ondernemer en een mooie kans voor de gemeente om het gebied op te leuken.’’

Een grandcafé in de hoek van de stationsvijver met een terras van 200 vierkante meter deels over het water. Poncin draagt het plan al drie jaar bij zich en ook de gemeenteraad waar hij afgelopen donderdagavond zijn plannen toelichtte begint enthousiaster te worden. Het lijkt volgens Poncin ook logisch want er is simpelweg geen grandcafé in Beverwijk.

voqmt57r4kqnesouo6n0dbbkw
Het wordt geen restaurant De Kóster (voorheen t’ Gildehuys) op de Baantraat, waar zijn kinderen dagelijks leiding  aan geven. Het grandcafé zal zich richten op de consumpties als een kopje koffie en een ijsje aan het water. (foto Google Maps)

De gemeente zal in de komende tijd bij de invulling van het stationsgebied eerst een karakterstudie willen uitvoeren. De verwachting is dat politiek Beverwijk in juni 2015 een besluit zal nemen.

Bron. NHD

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.