Arrestatie na nachtelijke politieachtervolging

Foto:

CASTRICUM / HEEMSKERK – Afgelopen nacht hield de politie omstreeks 3.00 uur een achtervolging op vier personen die  een paar minuten daarvoor agenten met flinke snelheid tegemoet kwamen rijden. Één van de verdachten, de 24-jarige bestuurder, is even later aangehouden.

Nadat de auto de agenten op snelheid passeerden heeft de politie een achtervolging ingezet met ondersteuning van een politiehelikopter. De bestuurder reageerde niet op het stopteken van de politie. Agenten volgden het voertuig door Castricum en Heemskerk. Op de Leeuwenburg in Heemskerk sprongen vier mannen uit de langzaam rijdende auto.

Het viertal ging er vandoor. De auto kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De agenten hebben te voet de achtervolging ingezet. Daarbij hebben ze de bestuurder, een 24-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. Ondanks een zoekactie zijn de drie andere verdachten niet gevonden.

De verdachte die is aangehouden zit vast voor onderzoek. De auto is in beslag genomen.
Heeft u informatie dat zou kunnen helpen bij de arrestatie van de drie andere personen? Neem dan contact op met de plaatselijke politie.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.