Een kijkje in de keuken van ondernemend Beverwijk (+ foto’s)

BEVERWIJK – Om 11.00 uur vanochtend nam wethouder Tim de Rudder tijdens het startschot voor de Open Deuren Dag 2014, het woord. De boodschap: ‘Je moet af en toe een feestje vieren en vandaag is het een feestje van ontmoeting!’. Beverwijk biedt vanuit 400 MKB-bedrijven, aan ruim 8.000 medewerkers werk en inkomen. Samen genereren zij ca. 900 miljoen Euro omzet. Elk jaar! Om een indruk te geven wat daar allemaal bij komt kijken, openden vandaag bijna 40 MKB-bedrijven de deuren. Alle deelnemende bedrijven laten daadwerkelijk zien wat zij doen. BeverwijkNieuws was vanochtend ook present en biedt voor de thuisblijvers een beeldimpressie van enkele ‘highlights’ op de Open Deuren Dag 2014!

De Open Deuren dag is opgezet om de ondernemers kennis te laten maken met hun buren (en de business binnen de IJmond te houden!).Ondernemend Beverwijk  wil met deze tour langs de bedrijven een inspirerend beeld geven  en de mensen kennis laten maken met techniek en zakelijke dienstverlening.

hqo5k7fodqkxix1z0qelqg7jt
De officiële opening van de tour werd door wethouder Tim de Rudder (Economische Zaken) verzorgt. Waarnemend burgmeester Ossel kon door privé redenen vandaag niet aanwezig zijn.

Kort na de opening stapten De Rudder met zijn collega wethouder Cecilia van Weel in de auto, om bij drie bedrijven in Beverwijk ‘een kijkje in de keuken’ te nemen. Met een gedegen voorbereiding, gastvrijheid en een glimlach werden zij ontvangen bij EKB op de Wijkermeerweg, Blok Plaatmateriaal op de Parallelweg en Zonneveld Trucks op de Zuiderkade.

Het eerste bezoek: EKB Groep B.V. op de Wijkermeerweg 31

j0p6ssth7hwh3wwzqah4o0o03

Na een wandeling over een rode loper worden de gasten ontvangen door bedrijfsleider Erik van Driel

ixl8fv014yck3i1is2d14d3r7

EKB Biedt haar klanten totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering. Cicilia van Weel is benieuwd naar de keuze voor de vestigingsplaats in Beverwijk. Erik geeft antwoord: ,,De bereikbaarheid is hier  goed en een  prima beschikbaarheid van de juiste mensen”.

yh4b864z72ooe8b0gusd6duds

Sabina, monteur bij EKB, vertelt dat de eindbestemming voor deze parkeersystemen nog geen vijf kilometer verderop ligt. Namelijk in Wijk aan Zee.

Het tweede bezoek: Blok Plaatmatriaal op de Parallelweg 122

zxzd22nzvc50bs03u9bfie6yu

Bij binnenkomst neemt Jan Blok, directeur bij Blok Plaatmateriaal, Tim en Cecilia op sleeptouw binnen zijn moderne pand. 

ho9qseoq5qg1c5bz3cibiq0dv

Jan Blok spreekt vol passie over zijn bedrijf en (hout) producten. Het bestaat uit zowel een handelsonderneming als een productie bedrijf.   

qkr78izx89ux9ugvm1qs8s2xo

Het pand aan de Parallelweg is sinds 2012 in gebruik. Jan vertelt dat ze vorig jaar hun onderneming hebben weten uit te breiden met een vestiging in Ede. Blok kan hiermee nog beter inspelen op de wensen van zijn klanten.

Het derde en laatste bezoek bij Zonneveld Trucks en Carrosserie op de Zuiderkade 27 

q4fxcvftp1if0dypqd2sis7n5

Zonneveld Trucks is een echt familiebedrijf. Onder één dak met Zonneveld Carrosserie, bieden zij  al meer dan 40 jaar transportoplossingen. Arnold en Pauline Zonneveld zijn de 2e generatie in het familiebedrijf.

f7vuld0gxew0rbcoo83tfj3q5

Ziel en zaligheid.. 

vfed60zre8bgf27vzph1ha809

Zonneveld biedt op de Open Deuren Dag 2014 verreweg de grootste OPEN DEUR!

Onze redactie bracht ook nog twee bliksem bezoeken aan de firma Van der Stelt en J.W.J. Rumping op Duiveland

Van der Stelt levert vloeibare meststoffen en stuifbestrijding en vervoert vloeistoffen door heel Nederland.

ripic4gvkdw6lwut6ixqj7tst

Duimen omhoog bij Bram Schuijt (links) en Jan van der Stelt (algemeen directeur)

gr5engwy2q8tct4erl5h9rxas

De werkplaats bij Van der Stelt op Duiveland.  

J.W.J. Rumping en Zonen

jrnu9gw7vf2u4b0e2941tee8l

In 1928 startte J.W.J. Rumping zijn transportbedrijf. In de loop der tijd groeide dit Beverwijkse familiebedrijf uit tot een gerenommeerde onderneming, waaraan inmiddels de derde generatie leiding geeft. 

anz0ugufwwypwwibw2u307t4n

Jaap Rumping toont trots één van de oudste trucks bij Rumping Transport.

Voor (nog) meer foto’s klik op de knop FOTOREEKS bovenaan op de foto. 

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

Fotografie BeverwijkNieuws