Oplichters versturen ‘CJIB Verkeersovertreding’

Opnieuw opletten geblazen! Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) komt. De nieuwste nepmail heeft als onderwerp ‘CJIB Verkeersovertreding’. Het incassobureau van justitie waarschuwt op de website voor de nepmails.

Boete online betalen
In de mail wordt gevraagd een boete aan de instantie online te betalen. De oplichters dreigen in de valse e-mail met een deurwaarder en beslaglegging op loon, uitkering of uw bankrekening.

Advies
Het CJIB adviseert niet te betalen en de links in de mail te negeren. Eerder liet de instantie al weten nooit mails te versturen met een verzoek om te betalen. Daarnaast raden zij aan alleen over te maken naar het bankrekeningnummer van het CJIB zelf, controleer dit dus altijd. CJIB werkt niet met Vouchers zoals de afzender in de mail u wilt laten geloven.

Herkennen
De mail is duidelijk te herkennen als een valse e-mail. Zo staat het bericht vol met taalfouten en heeft de afzender aan ‘vaag’ e-mailadres. Daarnaast is er sprake van een algemene aanhef en wordt u dus niet met uw naam aangesproken.

Heeft u deze mail of een ander misleidend bericht gekregen? Verwijder het bericht of stuur de mail door naar [email protected].

Bron. Fraudehelpdesk

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

yw9x9nd43n4us82hsn8lg93sz