210 bestuurders blazen op Plesmanweg

Foto:

HEEMSKERK – Op zaterdagavond, tussen 18.00 en 20.00 uur, hield de politie op de Plesmanweg in Heemskerk een alcoholcontrole. In totaal moesten 210 bestuurders een ademtest afleggen. In totaal bleken slechts vier bestuurders teveel te hebben gedronken.

De hoogst gemeten waarde bedroeg 495 ug/l. Dat is ruim twee maal het toegestane maximum van 220 ug/l. Deze bestuurders kregen een bekeuring.

Alcohol en verkeer gaan niet samen

Het is niet verstandig om onder invloed van alcohol te rijden. De eigen veiligheid en die van anderen staat op het spel. Daarnaast staan er stevige boetes op rijden onder invloed. Bij een alcoholgehalte in de adem boven de 220 ug/l (beginnende bestuurders boven de 90 ug/l) is het verboden om verder te rijden. Na een ongeval wordt het nog veel vervelender. Denk daarbij aan het kwijtraken van het rijbewijs. En zelfs aan forse taak- en gevangenisstraffen. Verzekeraars zullen de veroorzaakte schade verhalen, als blijkt dat de bestuurder onder invloed heeft gereden. In de meeste gevallen betekent dit een persoonlijk faillissement.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.