Spreeuw heeft ‘schijt’ aan Kerkstraat (foto’s)

BEVERWIJK – De spreeuw. Een vogel uit de orde ‘zangvogels’ die bij de gegroepeerde zoektocht naar een slaapplaats, steevast kan rekenen op veel spotters. „Een bijzonder gezicht” vertelt een buurtbewoner op de Kerstraat. Hij vervolgt: „Maar de stank van de ontlasting, een penetrante lucht, is wel erg vervelend”.

De Kerkstraat wordt door de spreeuwen besprenkelt met ontlasting. Het is zelfs zo hardnekkig dat de gemeente twee maal per week de straat komt schoonmaken.

jcwu00pvri3uaea84569jaz7m

Een woningbezitter op de Kerkstraat vertelt dat het de laatste dagen nog wel mee valt. „Er zijn dagen dat je hier door de gladheid niet eens meer kunt lopen.” 

e1wceyqcidzwzqpu2brhzh48t

Gelukkig voor de bewoners op de Kerkstraat is de spreeuw een trekvogel en daalt de populatie van de spreeuw sterk. Toch blijft het een bijzonder gezicht. Bekijk onderstaand een filmpje van de trekvogels, gepubliceerd op Facebook.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

Fotografie BeverwijkNieuws


http://www.youtube.com/watch?v=
p_80IL97_CU