Werkzaamheden op Plesmanweg begonnen

Foto:

BEVERWIJK – Op de Plesmanweg zijn vandaag de werkzaamheden gestart. Op het deel tussen de rotonde Wijk aan Duinerweg en de Binnenduinrandweg wordt gewerkt aan het fietspad, de rijbaan en het kappen en vervangen van bomen. Even opletten dus met het plannen van de route.

Vleermuizen

Uit onderzoek is gebleken dat de bomenrij wordt gebruikt als vliegroute voor vleermuizen. De bomen worden daarom in fases gekapt en de kap gebeurt in de rustperiode van de vleermuizen (het najaar). In eerste instantie worden alle bomen aan de noordzijde verwijderd. In de zuidelijke rij worden de bomen om en om verwijderd. Aan de noordzijde worden de populieren direct vervangen door eiken (Quercus robur). Deze soort sluit goed aan op het landschap en heeft daarnaast een positief effect op de aanwezige flora en fauna. De overige bomen aan de zuidkant van de Plesmanweg worden over enkele jaren gekapt en vervolgens vervangen door zomereiken.

img6535
Deze week is links afslaan bij de Wijk aan Duinerweg richting de Binnenduinrandweg niet mogelijk

Planning

De werkzaamheden starten dus vandaag. Als eerste wordt begonnen met het kappen van de bomen. Aansluitend volgen het vervangen van het fietspad en het herstellen van de rijbaan. De werkzaamheden nemen een aantal weken in beslag. Ten behoeve van de veiligheid wordt de Plesmanweg overdag tussen 7.00 en 18.00 uur, gedurende een week, voor al het verkeer afgesloten. Een omleidingsroute is ter plaatse aangegeven en staat ook op www.beverwijk.nl.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.