Tata Steel: ‘Brand is geblust’ 

Foto:

VELSEN – Bij Tata Steel in IJmuiden is vanochtend door nog onbekende oorzaak brand ontstaan op het dak van de Pelletfabriek. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

De bedrijfsbrandweer en regiobrandweer hebben het vuur inmiddels geblust. In de Pelletfabriek wordt van ijzererts knikkers ijzererts gemaakt om te worden ingezet in de hoogovens. Het incident heeft geen invloed gehad op het productieproces.

Tata Steel in Europa

Tata Steel is de op één na grootste staalproducent van Europa. Zijn staalfabrieken in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk leveren wereldwijd hoogwaardig staal aan diverse markten, waaronder de bouwsector, automobielindustrie, verpakkingssector, producenten van hijs-, mijnbouw- en grondverzetmachines, de energiesector en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Tata Steel is een van de grootste staalproducenten ter wereld. Het bedrijf heeft wereldwijd in totaal 80.000 medewerkers en een jaarlijkse productiecapaciteit van 29 miljoen ton staal.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.