‘Verboden voor honden’ Of toch niet..?

BEVERWIJK – Bij iedere opgang van de begraafplaats bij de Grote Kerk is een bordje bevestigd met de tekst: ‘Verboden voor honden’. Dagelijks lopen veel hondenbezitters tijdens hun wandeling op het pad langs de grafstenen. Soms tot ergernis: „Het is gewoon niet respectvol.” aldus Karlijn, woonachtig achter de kerk.

Lia, een voorbijgangster op leeftijd uit Heemskerk, die net een bezoekje heeft gebracht aan de bibliotheek kan het niet begrijpen. „Op een begraafplaats hoor je eerbied te hebben. Als je er niets te zoeken hebt, moet je er niet komen, vooral niet met een hond.”  

rxcu45xv8nw9isvnjej1mzliu

Na een ronde langs de grafstenen is te zien dat een veel mensen die hier begraven liggen, omstreeks half 19e eeuw zijn geboren en vanaf begin vorige eeuw, tot ongeveer 1945 zijn begraven.

t1rmog50ygmnlyw43qt5y1ebq
Hier rust een mevrouw (Neeltje) geboren op 1855 en in 1907 gestorven

Bij het publiceren van het artikel is ons niet duidelijk of er nog meer klachten lopen omtrent het uitlaten van honden op de begraafplaats.

Fotografie BeverwijkNieuws

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.