Sportfondsenbad Beverwijk steunt de fruittelers

Foto:

BEVERWIJK – Van 27 oktober tot en met 2 november 2014 ontvangen bezoekers van het Sportfondsenbad Beverwijk een gratis peer. Met deze actie steunt het Sportfondsenbad Beverwijk de Nederlandse fruittelers, die erg blij zijn met dit initiatief.

De actie is bedacht na eerdere oproepen van fruittelers om meer fruit te eten. De Russische boycot van Westerse land- en tuinbouwproducten treft nog altijd veel fruittelers in ons land. Veel fruit dat altijd naar Rusland werd geëxporteerd, komt nu tegen lagere prijzen op de Nederlandse markt. 

Fred van Trigt, manager van Sportfondsenbad Beverwijk, vertelt: “Toen we hoorden welke consequenties de Russische boycot van fruit heeft voor de bedrijfsvoering voor fruittelers, wilden wij graag iets voor hen doen. Om die reden hebben wij peren ingekocht, die we gratis weggeven aan onze bezoekers. De consumptie van fruit sluit immers ook nog eens goed aan bij sport; allebei hartstikke gezond!”. 

Landelijk delen 40 Sportfondsen accommodaties in week 44 gratis peren uit. In totaal hebben de zwembaden 30.000 peren ingekocht van Nederlandse fruittelers. De fruittelers juichen de actie toe. De heer Rien van Doorn van telercoöperatie Fruitmasters: “Super dat de deelnemende Sportfondsen accommodaties op deze manier de Nederlandse telers een hart onder de riem willen steken. Dat voelt als een enorme waardering voor ons gezonde Hollandse product en is 2x een slimme keuze; gezond bewegen èn gezond eten”.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.