Wordt u de volgende gast van de gemeenteraad?

Foto:

BEVERWIJK – De gemeenteraad van Beverwijk opent zijn deuren en biedt u een uniek kijkje achter de schermen als ‘‘Gast van de raad’’. U kunt met eigen ogen zien hoe de gemeentepolitiek werkt.

In de gemeenteraad worden alle mogelijke onderwerpen behandeld die u als inwoner van de gemeente Beverwijk direct aangaan. De gemeenteraad van Beverwijk heeft 27 leden. Maar wat doen deze raadsleden precies? Wat houdt een raadsvergadering of een commissievergadering in? Hoe komt de raad tot een besluit? De gast van de raad krijgt op deze en andere vragen antwoord.

Wat kunt u verwachten?

Op 13 november verwelkomen mevrouw Bras (GroenLinks) en mevrouw Gouma (PvdA) u om 18.30 uur op het Stadhuis in Beverwijk. Zij geven u uitleg over de gang van zaken tijdens de vergadering, een toelichting op de agenda en een rondleiding door het Stadhuis. Vanaf 19.30 uur kunt u de vergadering bijwonen. Na afloop kunt u genieten van een drankje en ontmoet u de overige raadsleden. 

Hoe wordt u “Gast van de Raad”?

Alle inwoners van de gemeente Beverwijk kunnen zich aanmelden. Per vergadering nodigt de raad belangstellenden uit op volgorde van aanmelding. De eerstvolgende vergadering waarvoor u zich kunt aanmelden is donderdag 13 november. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of via twitter @RaadBeverwijk