Bijzonder transport Defensie rijdt zich klem in Waterakkers

Foto:

HEEMSKERK – Een bijzonder transport van Defensie heeft zich zondag tegen de avond klemgereden in de woonwijk Waterakkers in Heemskerk. De vrachtwagencombinatie was onderweg om een militair voertuig op te halen bij het gemeentehuis van Heemskerk, dat daar aanwezig was vanwege de Veteranendag.

Volgens de Koninklijke Marechaussee was de bestuurder van de truck met dieplader de verkeerde kant opgestuurd, waardoor hij in de woonwijk terecht kwam. Op zijn weg om de wijk weer te verlaten, ging het echter mis. Op de hoek van de Weg Acker met de Pad Acker en de Botter Acker zag de chauffeur een lantaarnpaal over het hoofd. De dieplader reed de lantaarnpaal omver.

20141026defensie-6

Uiteindelijk is het militaire voertuig bij de Botter Acker op de dieplader geplaatst. Na de afhandeling van de aanrijding kon het bijzonder transport de wijk weer verlaten. Na overleg met de Koninklijke Marechaussee vertrok de combinatie even na half zeven via de N197. Het geheel trok bekijks van buurtbewoners.

Fotografie Mizzle Media

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.