Laura en Karen: ‘Kerst voor iedereen, ook voor daklozen’

Foto:

BEVERWIJK – In Berlijn leven ongeveer tienduizend mensen zonder een eigen dak boven hun hoofd. Daarvan zullen iedere dag, ook met kerst, duizend mensen op straat moeten doorbrengen. De overvolle tehuizen kunnen ze geen plek bieden. Laura en Karen, twee Beverwijkse vriendinnen, willen iets voor ze doen: „De kerstdagen zijn de leukste en gezelligste dagen voor velen onder ons. Voor de mensen die op de straat leven is het in deze periode koud en nat. Wij vinden dat kerst voor iedereen is en met dat in gedachten, gaan wij rond de kerst naar Berlijn toe, om daar deze mensen te helpen.”

Laura burger (21) is verzorgende IG bij de Jans kliniek in Haarlem en Karen Slotemaker (24) studeert geschiedenis aan de Universiteit. Zij zijn sinds de lagere school vriendinnen en delen de behoefte om iets te doen voor de daklozen. De twee komen nu met een plan om op 22, 23 en 24 december naar Berlijn af te reizen om daar daklozen te helpen.

Kleding, schoenen, dekens.. alles wordt ingezameld om uit te delen in de vorm van kerstcadeaus. Naast de hulp aan daklozen (in Duitsland is zelfs 1 op de 10 minderjarig!) leveren zij ook spullen aan opvangcentra en aan andere instanties. De meiden doen een oproep: „Lieve mensen in Beverwijk, wij zijn op zoek naar oude kledingstukken om uit te delen aan de minderbedeelden. Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij uw hulp nodig!”

Heeft u oude kledingstukken laat het ‘Kerst Voor Iedereen’ weten! Natuurlijk zijn slaapzakken en dekens minstens zo welkom. Wilt u helpen en heeft u nog spullen thuis staan? Karen en Laura halen het graag bij u op!

Voor de inzameling is een mailadres geopend. U kunt hier vragen stellen of uw kleding aanbieden door een mail te sturen aan: [email protected] Of klik hier om een kijkje te nemen op de Facebookpagina van Kers Voor Iedereen