Bert van der Schans exposeert in Stadhuis Beverwijk

Foto:

BEVERWIJK – Met het thema ‘kleurrijke schilderkunst’ exposeert Bert van der Schans in het Stadhuis van Beverwijk De expositie is te zien vanaf maandag 3 november tot en met dinsdag 30 december 2014.

Ongeveer 20 jaar geleden werd Bert geïnspireerd door een afbeelding van trompettist Louis Armstrong in de krant. Zonder tekenervaring maakte hij hiervan zijn eerste tekening. Al gauw volgde Bert teken- en schilderlessen bij Ruud van Zon en later bij Piet de Ridder in ontmoetingscentrum De Stut. Tijdens de cursussen leert hij veel over materiaalgebruik, kleurenleer, perspectief en compositie. Maar ook over leren kijken naar verschillende soorten kunst. Bert werkt het liefst met acrylverf en maakt realistisch werk zoals gebruiksvoorwerpen, dieren, gereedschap, portretten en stillevens. Voor Bert is dit zijn eerste officiële expositie. Hij is verrast en vindt het een eer dat hij mag exposeren in het Stadhuis.

De expositie is tijdens de openingstijden van het Stadhuis te bezichtigen in de publiekshal van het Stadhuis Beverwijk, Stationsplein 48 te Beverwijk. Belangstellenden zijn van harte welkom.