Politie neemt 1700 kilo illegaal vuurwerk in beslag

Foto:

CASTRICUM – De politie heeft afgelopen woensdag na onderzoek een partij van maar liefst 1700 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er is een 47-jarige man uit Castricum in hechtenis genomen.

Op woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Oude Haarlemmerweg in Castricum. De politie zette hierbij een bestelbusje aan de kant. Bij onderzoek in het busje bleek dat er illegaal vuurwerk in lag. Het ging om twee flowerbeds met een totaalgewicht van zo’n 43 kilogram. De bestuurder werd door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het busje en het vuurwerk werden in beslag genomen.

Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek de verdachte loodsen in Castricum te hebben. Hierin trof de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan met een totaalgewicht van ongeveer 1700 kilogram. Het ging hierbij om zwaar vuurwerk dat ofwel verboden is ofwel alleen voor professioneel gebruik is. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Wil je direct alle 112- en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn van Facebook? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.