‘Obesitas: operatie ja/ nee?’

Foto:

BEVERWIJK – Overgewicht is een groeiend probleem in de westerse wereld, ook in Nederland. Veel mensen die ermee kampen willen van de kilo’s af, maar afvalpogingen lijken het probleem alleen maar te vergroten. De chirurgen van het RKZ Obesitascentrum organiseren verschillende informatieavonden over ernstig overgewicht en wat je eraan kunt doen. En wanneer kom je in aanmerking voor een operatie?

Maar hoe?

Op verschillende avonden in 2014 organiseren de chirurgen de informatieavonden: “Operatie bij ernstig overgewicht? Ja/nee.” 

Wanneer kom je in aanmerking voor een maagoperatie? Hoe is de begeleiding voor mensen met ernstig overgewicht? De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens de avonden die het Rode Kruis Ziekenhuis organiseert in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK).

Gezondheidsproblemen

Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, van wie een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Dit heet obesitas. Al deze extra kilo’s kunnen grote gezondheidsproblemen veroorzaken, nu en in de toekomst. 

Mensen met obesitas kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, waar een professioneel en gespecialiseerd behandelteam in samenwerking met de NOK het volledige behandelpakket kan aanbieden.

Sprekers

Tijdens de avonden wordt u over het onderwerp geïnformeerd vanuit verschillende invalshoeken. Bijdragen worden verzorgd door een chirurg en een gespecialiseerd verpleegkundige uit het RKZ en door de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Locatie en tijd

  • 11 december 2014, locatie RKZ, aanvang 18.30 uur.

De bijeenkomsten in het RKZ vinden plaats in het restaurant van het ziekenhuis op de 2e etage, van 18.30 tot 19.30 uur. De zaal is open vanaf 18.00 uur.

Aanmelden RKZ

Voor de informatieavonden in het RKZ kunt u zich op deze site aanmelden via

het aanmeldingsformulier

En bij het Patiëntenservicebureau van het Rode Kruis Ziekenhuis, tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur. De toegang is GRATIS.

Aanmelden MCA en Gemini Ziekenhuis

Voor de informatieavonden in het MCA en Gemini Ziekenhuis kunt u zich aanmelden bij de betreffende ziekenhuizen:

  • MCA: balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037), telefoon (072) 548 35 00.
  • Gemini Ziekenhuis: Patiëntenservicebureau van het Gemini Ziekenhuis, telefoon (0223) 69 63 46, e-mail [email protected]