‘Blauwe vinkjes Whatsapp wellicht snel te omzeilen’

Foto:

BEVERWIJK – De veelbesproken blauwe vinkjes in Whatsapp, die aangeven of de ontvanger een bericht heeft gelezen, kunnen mogelijk binnenkort door gebruikers worden uitgezet. Dat lijkt op te maken uit een vermelding op de vertaalwebsite van het programma, waar mensen kunnen meewerken aan de vertaling van de applicatie.

De zin ‘If you turn off read receipts, you won’t be able to see read receipts from other people’ werd door Whatsapp ingestuurd om te worden vertaald. De tekst betekent in het Nederlands ‘Als je leesbevestigingen uitzet, dan kun je de leesbevestigingen van anderen niet meer zien’. Dit zou er volgens internetgebruikers op duiden dat de berichtenapp gebruikers de mogelijkheid gaat bieden de blauwe vinkjes te vermijden.

Het principe zal dan vergelijkbaar zijn met de instelling om te zien wanneer iemand het laatst online is geweest. Die instelling is uit te zetten, maar dan kan een gebruiker ook niet zien wanneer de ontvanger het laatst op Whatsapp is geweest.

Whatsapp zelf heeft nog niet gereageerd. Begin deze week werden de blauwe vinkjes geïntroduceerd. De nieuwe update leidde tot een stroom van kritiek.

Lees vandaag ook:  Ambulance op weg naar spoedgeval aangereden
Lees vandaag ook:  Sportfondsenbad: ‘Klaar voor komende 10 jaar!’

Door: Novum