‘Opnieuw brandstichting op Zeestraat en Jan Alsweg’ (update)

Foto:

BEVERWIJK – Nadat eerder deze nacht al een bestelwagen in brand stond op het Hilbersplein, kwamen later nog meer meldingen binnen van branden in Beverwijk. 

Tegen vijf uur zou er een poging tot brandstichting zijn geweest in de omgeving van de Graafwijkstraat en de Jan Alsweg. Met meerdere politie-eenheden werd uitgekeken naar de verdachte, maar uiteindelijk werd niemand aangetroffen. Voor zover bekend is het bij een poging tot brandstichting gebleven, de brandweer hoefde dit keer niet uit te rukken.

20141109zeestraat-5

Rond kwart over vijf was het opnieuw raak: op de Zeestraat stond een personenauto in brand. Politiemensen wisten de brand snel te blussen met een brandblusser, de gealarmeerde brandweer voerde nog een controle uit. Bij het brandende voertuig troffen politiemensen een bijl en een gasbrander aan, ook werd een brandend flesje gevonden in de tuin van een woning. De politie heeft deze voorwerpen in beslag genomen voor nader onderzoek. De auto is weggesleept en de dienst Forenische Opsporing zal sporenonderzoek verrichten aan het voertuig.

De politie gaat ook in dit geval uit van brandstichting en onderzoekt of er een verband is tussen deze brand, de poging tot brandstichting kort ervoor en de brandende bestelwagen eerder vannacht.

Update 10.35 uur:
Politie: Getuigen die iets gezien hebben in de omgeving van het Hilbersplein of de Zeestraat zaterdagnacht, wat mogelijk met deze pogingen tot brandstichting te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fotografie Mizzle Media

Lees ook: ‘Brandstichting bij bedrijfswagen op Hilbersplein’ (update)