Coming soon: Burgemeestersboek  van Heemskerk

HEEMSKERK – Nielen, Karshoff. Gevers.. Ooit stonden zij als burgemeester aan het hoofd van het dorp Heemskerk. Voor de huidige inwoners zijn zij echter meestal onbekende grootheden. Tot eind november. Want dan verschijnt ‘De eerste burgers van Heemskerk’, een boekje over deze en alle andere burgemeesters. Voor de voorintekenaars is er een aantrekkelijk aanbod.

Het boekje ‘De eerste burgers van Heemskerk’ is een initiatief van oud-wethouder Ton van Herpen. Hij verzamelde de informatie over het leven en werk van de in totaal twintig burgemeesters van Heemskerk: van ca 1800 tot nu. De oud-wethouder vulde dat aan met tal van gegevens over het plaatselijke openbaar bestuur. Zo zijn bijvoorbeeld alle wethouders en alle gemeenteraadsleden sinds 1945 vermeld. Freelance journalist Jan Butter zette alle wetenswaardigheden keurig op een rij in korte, vlotte hoofdstukken. Henk Tijbosch (Grafische Producties) maakte van tekst en beeld een fraai geheel: een rijk geïllustreerd boekwerk, 112 pagina’s dik.

De oplage is beperkt.

De winkelprijs is € 10. Snelle beslissers kunnen de uitgave voordelig in bezit krijgen: door twee exemplaren tegelijk te bestellen. De (tijdelijke) aanbieding is: tweede boek voor de halve prijs. Om een exemplaar zelf te houden, en de andere om cadeau te geven bijvoorbeeld. De duoprijs is €15.

tezagrvn2jloqhaty3exrtsao

Om voor deze aanbieding in aanmerking te komen, dienen belangstellenden voor 30 november een mail te sturen naar het adres: [email protected].  Met opgave van naam, huisadres, telefoonnummer en aantal gewenste exemplaren (minimaal twee). Het boek zal later ook te koop worden aangeboden in de boekwinkel.