Van biet tot marsepein op De Baak

Foto:

BEVERWIJK – Op woensdagmiddag 19 november staat De Baak van 14.00 tot 16.00 uur in het teken van snoepgoed. We eten al dat lekkers, maar weet jij eigenlijk hoe suiker wordt gemaakt? En wat heb je nodig om marsepein te maken? Kom erachter en ga deze middag zelf aan de slag, natuurlijk mag je ook proeven van al dit lekkers!

De maanden november en december staan van oudsher bekend als snoepmaanden. Het begint met Sint Maarten en in de aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis gaan ieder jaar weer de nodige suikerwaren over de toonbank. Dat aan de basis van suikergoed en marsepein de nodige natuurlijke producten staan, is bij velen van ons al lang niet meer bekend. De Baak werpt licht op de zaak!

Het belangrijkste ingrediƫnt van marsepein is amandel. Je kunt zelf je eigen marsepeinfiguurtjes maken en natuurlijk proeven! Verder natuurlijk geen snoepgoed zonder suiker. Maar hoe wordt suiker eigenlijk gemaakt? Ook dit kun je zelf beleven, door aan de slag te gaan met suikerbieten. Een kopje chocolademelk erbij is nooit weg, ook hiervoor ontdek je welke ingrediƫnten er nodig zijn om deze warme traktatie te kunnen bereiden. En voor wie genoeg zoetigheid heeft gezien wacht er ook nog een gezonde snack! Dus heb je zin in een leuke middag? Kom dan op 19 november naar De Baak! Deelname is gratis.

Volg NME De Baak op Facebook en je bent altijd op de hoogte van de laatste activiteiten op kinderboerderij de Baak. NME De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en omgeving.