Nepfactuur Kamer van Koophandel in omloop

Foto:

De Fraudehelpdesk wil ondernemers waarschuwen voor nepfacturen waarvan het lijkt alsof ze door de Kamer van Koophandel (KvK) zijn verstuurd. De site DenHaag.nl meldt dat de facturen de indruk wekken dat het gaat om een jaarlijkse bijdrage, maar oplichters proberen met de spooknota geld te verdienen.

De KvK stuurt jaarlijks geen factuur meer. De registratie is volledig gratis. Volgens de instantie voor ondernemers moet er alleen bij een nieuwe inschrijving in het Handelsregister eenmalig € 50,- worden betaald.

KvKHandelsregister.nl

De valse nota gaat over de jaarlijkse bijdrage voor vermelding op de site KvKHandelsregister.nl. Het logo op het document lijkt op het beeldmerk van de KvK. Uit de kleine letters blijkt dat het niet om een factuur gaat. Het is een aanbieding. U bent dus niet verplicht het geld over te maken. Als u dit wel doet, gaat u akkoord met de overeenkomst.

Vereniging van Eigenaren

Niet alleen ondernemers hebben de spooknota ontvangen, ook een aantal Vereniging van Eigenaren in Den Haag kregen de nepfactuur binnen. Tot nu toe heeft de Fraudehelpdesk nog geen meldingen gekregen over deze misleidende nota. Heeft u wel zo’n factuur ontvangen? Stuur een mail naar [email protected]

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Lees vandaag ook: Brand in achtertuin bij Koos Speenhofflaan
Lees vandaag ook: 
Sint Maarten bij Wijkertoren