Zeven nieuwe tips in zaak Hans Nijman

BEVERWIJK – Vorige week is op woensdagavond rond tien over half negen, oud-freefighter Hans Nijman (55), komen te overlijden bij een schietincident. Gisterenavond is in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak wat totaal zeven tips heeft opgeleverd. Dit meldt politiewoordvoerder Hartenberg aan WNL.

„Het zijn tips die echt de moeite waard zijn om dieper in te duiken.” aldus de politiewoordvoerder. In het programma werd met name gevraagd om meer informatie over de uitgebrande vluchtauto. Daar zijn dan ook de meeste tips over binnen gekomen. „De hele goede tip zit er waarschijnlijk niet bij.”

twljj6dz3f6u5rjaau63ihpl6

Hans Nijman had op 5 november van 18.00 tot 19.00 uur les gegeven in sportschool Cardio Fitness aan de Parallelweg en aansluitend van 19.30 tot 20.30 uur in sportschool De Meer aan de Meerstraat, beide in Beverwijk. Enkele minuten na beëindiging van zijn lessen, stapte hij in zijn auto die op het parkeerterrein tussen het Slangenwegje en de Meerstraat geparkeerd stond. Hier werd de auto onder vuur genomen. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele milieu.

Korte tijd later kreeg de politie melding van een auto die in brand stond op de Hofgeesterweg in Velserbroek. De auto brandde geheel uit. Mogelijk gaat het om de vluchtauto en zijn de daders hier overgestapt in een ander voertuig.

Deze auto, een zwarte Volkswagen Golf, type R32, was voorzien van het kenteken 6-SZF-63. Het betrof een nagemaakte kentekenplaat, waarvan het origineel op een auto zit die niet in Nederland, maar in Spanje rijdt. De uitgebrande auto was in 2010 in Frankrijk gestolen.

Bent u getuige of heeft u informatie, neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op tel.nr. 0800-7000.

Fotografie Michel van Bergen

Lees ook: Liquidatie op de Meerstraat in Beverwijk (update 12.00 uur)
Lees ook: Pastoor Putman: ‘Plek om Nijman te gedenken’