Automobiliste rijdt voertuig stuk op bussluis Stationsplein

BEVERWIJK – Een automobiliste heeft donderdagavond haar voertuig stukgereden op de bussluis voor het NS-station aan het Stationsplein in Beverwijk. Ondanks alle waarschuwingsborden is de vrouw blijkbaar op de busbaan beland, die tijdelijk over het Stationsplein is aangelegd vanwege de werkzaamheden aan de ondergrondse fietsenstalling.

Halverwege is een sluisconstructie aangelegd zodat alleen lijnbussen kunnen passeren, waar de auto hard tegenaan klapte. Omdat gemeld werd dat de auto daarbij in brand vloog, kwamen politie en brandweer met spoed ter plaatse.

a8nuoeqi61u15kfxuk4eu684a

Bij aankomst bleek de auto gelukkig niet in brand te staan, een stofwolk als gevolg van het uitklappen van de airbags was voor rook aangezien. Brandweermensen hebben een controle uitgevoerd onder de auto, waarna deze uit de bussluis gereden is. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de auto op te halen. Diverse lijnbussen liepen aanzienlijke vertraging op door de tijdelijke stremming van de busbaan.

Twee weken geleden vond er ook al een ongeval plaats met een personenauto in de bussluis. Toen de gealarmeerde hulpdiensten aankwamen, troffen zij een voertuig met ontplofte airbags aan op een nabijgelegen parkeerterrein. De bestuurder was toen nergens meer te bekennen.

Bovenstaande fotografie door Mizzle Media

qjnju1ebm7ispmq4epwgrfjgd

e5hw2fgkrytv1r3irz291pms0

hqzc7qkp5n357p06sf1fl6b3k

nfjitpvndg60fojs9nxzdm247

ffnu1nav42n4qtlutlyce31s0

Lees ook: Burgemeester Ossel uit zorg over fataal schietincident
Lees ook: Zoektocht naar mysterieuze lucht in Beverwijk