Grote ruil en verkoopbeurs op historisch gebied

Foto:

BEVERWIJK – Op donderdagavond 20 november organiseert het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland een bijzondere inloopavond. In het BHK-gebouw, Groenelaan 74 vindt dan een historische ruil- en verkoopbeurs plaats. Niet alleen het HGMK zal aanwezig zijn, maar ook de historische verenigingen uit Heemskerk, Velsen en Assendelft evenals het Museum Kennemerland zullen met een stand aanwezig zijn.

Er zal dus van alles ter ruil of verkoop worden aangeboden: van ansichtkaarten tot sigarenbandjes, van etsen en gravures tot Velser Aardewerk. Maar de hoofdmoot zal toch gevormd worden door tweedehandsboeken over de lokale geschiedenis, ook overtollige exemplaren uit de verenigingsbibliotheken. Maar deze keer zullen ook oudere nummers van het HGMK-Ledenbulletin, de Heemskring, Velisana en Rond Kaaijk en Delft voor zeer vriendelijke prijzen worden verkocht.

receptie3-300x103-1

Een buitenkansje dus om uw verzameling historische publicaties aan te vullen. Maar… er is nog een goede reden om langs te komen. Het vanmiddag pas uitgekomen boek “Historische Atlas van Kennemerland” (bekend uit de krantenartikelen) zal ook hier ter verkoop worden aangeboden voor € 24,50. Een buitenkansje dus, maar: op is op!

Het belooft dus een gezellige avond te worden, want de toegang is gratis evenals de koffie/thee. Tevens is de bar de hele avond open en er wordt voor een hapje gezorgd.

Wie ook een gratis tafel wil huren om dubbele exemplaren uit zijn verzameling aan te bieden, kan dit per e-mail kenbaar maken bij [email protected], of op de avond zelf proberen nog een plekje te bemachtigen.