Dader brandstichting vliegt in brand en vlucht (video)

Foto:

BEVERWIJK – Het politie-onderzoek naar de nachtelijke voertuigbranden op de Zeestraat en het Hilbersplein is in volle gang. In het opsporingsprogramma Bureau NH worden bewakingsbeelden getoond waarop te zien is hoe de man de auto, maar daarbij ook zichzelf in de brand steekt.

Op zondag 9 november steekt de man, rond kwart over vijf in de ochtend, de personenauto op de Zeestraat in brand. Op de video is te zien dat hij eerst met een bijl het raam inslaat en vervolgens de auto met een gasbrander in de brand steekt. Door de steekvlam die vrij komt vliegt zijn bodywarmer ook in brand. De man vlucht met de brandende bodywarmer nog aan zijn lijf, richting de Beeckzanglaan. Een uur eerder werd in Beverwijk een bedrijfswagen op het Hilbersplein in brand gestoken. Vermoedelijk gaat het om dezelfde dader.Bron RTVNH

mcsi7dtx5anwe8v81xncj54yo

Fotografie Mizzle Media

Politie: Getuigen die iets gezien hebben in de omgeving van het Hilbersplein of de Zeestraat zaterdagnacht, wat mogelijk met deze pogingen tot brandstichting te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Lees ook: ‘Brandstichting bij bedrijfswagen op Hilbersplein’ (update)
Lees ook: 
Drie IJmuidenaren crashen na politiespijkermat