Drie IJmuidenaren crashen na politiespijkermat

Foto:

HOOFDDORP – Een personenwagen met daarin drie inzittenden is in de nacht van dinsdag op woensdag na een politieachtervolging gecrasht in Hoofddorp. Drie personen uit IJmuiden (15, 16 en 17) zijn daarbij aangehouden.

De automobilist ging er eerder in de nacht vandoor nadat de politie de wagen staande wilde houden. Nadat de wagen van de snelweg was gegaan en via de Spoorlaan richting Hoofddorp reed zijn andere agenten via de andere kant de Spoorlaan opgereden. Op de Spoorlaan heeft de politie een spijkermat ingezet om de auto te doen stoppen. De bestuurder wist de mat te ontwijken, maar verloor hierbij macht over het stuur en raakte een tegenligger.

20141118aanhouding11

De bestuurder en de twee inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. De agenten waren de drie IJmuidenaren te snel af en zij konden kort na het ongeluk worden aangehouden. In ieder geval twee van de mannen zijn na aanhouding naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De bestuurder van het aangereden voertuig is met de schrik vrijgekomen.

De wagen waar de mannen in zaten zou eerder deze week in IJmuiden zijn gestolen. De verkeersongevallenanalyse (VOA) is een onderzoek naar de crash van de wagen gestart. De Spoorlaan was door het ongeval lange tijd afgesloten voor het verkeer.

Fotografie door Michel van Bergen

Lees vandaag ook:  Dader brandstichting vliegt in brand en vlucht (video)
Lees vandaag ook: Nieuwtje: Achteraf betaald parkeren in centrum