SIG zoekt vrijwilligers vervoer dagbesteding

BEVERWIJK – De SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, zoekt vrijwilligers voor het vervoer van cliënten naar en van de dagbesteding in Zuid-Kennemerland en de IJmond. De SIG gebruikt eigen busjes.

Passende, zinvolle dagbesteding draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling, de maatschappelijke betrokkenheid en het geluk van mensen met een verstandelijke beperking. Het vervoer is echter door bezuinigingen van de rijksoverheid zwaar onder druk komen te staan. De SIG heeft daarom gekozen voor vervoer met eigen busjes, met vrijwillige chauffeurs. Zo kunnen cliënten (blijven) deelnemen aan de dagbesteding die past bij hun wensen en talenten.

buw10hgqqpe7h2tsi92ykv20x

Hiervoor zoekt de SIG op de korte termijn voor alle werkdagen extra vrijwilligers met affiniteit met deze doelgroep. De chauffeurs begeleiden de cliënten ook in en uit de busjes. De rijtijden zijn ’s ochtends tussen 08.00 en 09.30 en ’s middags tussen 15.00 en 16.30 uur. Vrouwelijke chauffeurs wordt nadrukkelijk gevraagd te reageren. De vrijwillige chauffeurs krijgen van de SIG een vrijwilligersovereenkomst, een vergoeding voor gemaakte kosten en een rijvaardigheidsscholing.

Reacties graag naar de SIG, Schans 1, 1947 JP Beverwijk, tel. 06 52 324 956, e-mail: [email protected]

Lees vandaag ook: Fietsster hard ten val op Marquettelaan
Lees vandaag ook: 
Nieuwtje: Achteraf betaald parkeren in centrum