Nieuw afvalbrengstation in Beverwijk

Foto:

BEVERWIJK – Er wordt een nieuw afvalbrengstation (ABS) gebouwd voor de inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen-Noord. Het ABS Tolhek aan de Communicatieweg in Heemskerk sluit eind december 2014. HVC heeft in samenwerking met de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen een nieuwe locatie voor het afvalbrengstation gevonden, namelijk op de Binnenduinrandweg in Beverwijk. Als een strenge winter geen roet in het eten gooit, opent het nieuwe ABS nog eind december 2014 haar deuren voor de inwoners van de drie gemeenten.

Op het huidige afvalbrengstation Tolhek kan maximaal 500 kilo afval per adres worden ingeleverd. Daarboven geldt nu nog een prijs van € 0,20 per kilo. Wanneer het nieuwe afvalbrengstation klaar is, kunnen de inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Velsen hier onbeperkt grof huishoudelijk afval wegbrengen zonder extra kosten. Onder grof huishoudelijk afval vallen 18 verschillende typen afval. Van metaal, hout, afgedankte huisraad en tuinmeubelen tot snoeiafval en kapotte elektrische apparaten. Het nieuwe afvalbrengstation in Beverwijk biedt door het ontwerp een betere service aan de burger, door een slimme inrichting van het terrein vindt een goede doorstroming plaats. Wachttijden worden daardoor tot een minimum beperkt.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit

Gemeenten Beverwijk, Heemsker, Velsen en HVC vinden het belangrijk afval goed te scheiden. Door uw afval goed te scheiden, draagt u bij aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen. Meer informatie over grof huishoudelijk afval en het afvalbrengstation? Kijk dan op de website hvcgroep.nl. Bij het ABS Tolhek aan de Communicatieweg in Heemskerk kunt u tot eind december 2014 terecht met uw grof huishoudelijk afval. Het nieuwe ABS in Beverwijk is naar verwachting eind december toegankelijk voor publiek.

bron. Gemeente Heemskerk

Alle 112- en politieberichten op je tijdlijn? Voeg de BeverwijkNieuws Facebookpagina toe aan je profiel door.

Lees vandaag ook: Twee gewonden bij zware aanrijding N203/oprit A9 Uitgeest