André Kuipers geeft in april theaterlezing in Kennemer Theater

Foto:

BEVERWIJK – Een unieke inkijk in het leven van een astronaut. André is een van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om in het heelal te leven en te werken.

De unieke theaterlezing voor jong en oud neemt op 11 april het publiek mee aan de hand van vele video’s en foto’s op een magische reis door ons heelal, het ISS en de wetenschap. Niets blijft onbehandeld en u krijgt alles te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering vanuit Kazachstan, het wonen en werken in de ruimte, de risico’s van het vak, de landing en uiteraard ook de revalidatie.

Vanuit de ruimte is het zicht op de aarde heel anders. Wist u bijvoorbeeld dat het ruimtestation zestien keer per dag een rondje rond de aarde gaat? Grenzen vervagen en activiteiten als ontbossing en luchtvervuiling worden zichtbaar voor het blote oog. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden.

André nodigt u uit om samen de reis te maken in de vorm van een theaterlezing met humor, verbazing, interessante feiten en onze eigen grenzen te verleggen.

Kaarten vanaf € 22,50 voor zaterdag 11 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.