Avond vol nostalgie bij HGMK

Foto:

BEVERWIJK – Nog niet eerder vertoond fotomateriaal bekijken van oud Beverwijk? Het zal weer gezellig druk worden bij het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland, op donderdag 4 december. In het Harmoniegebouw aan de Groenelaan 74 in Beverwijk begint dan om 20.00 uur de halfjaarlijkse fotopresentatie.

Op groot scherm worden de foto’s van oud Beverwijk getoond, waarvoor het publiek altijd in grote getale toestroomt. Deze keer wordt een selectie getoond van een grote serie opnamen die een amateurfotograaf in de jaren ’60 tot ’70 in het centrum van Beverwijk maakte. De ruim 400 negatieven van deze serie doken onlangs op in het fotoarchief van Museum Kennemerland. Een groot deel ervan is nog niet eerder te zien geweest. De bezoekers zullen versteld staan van wat er sinds die tijd allemaal verdwenen is. Maar ook van wat er allemaal nog herkenbaar is.

Duidelijk zal ook te zien zijn hoe het straatbeeld toen veel minder bepaald werd door geparkeerde auto’s. En de weinige auto’s die er staan zijn vaak van merken en types die we ons nog goed kunnen herinneren. Ook zullen op veel beelden vertrouwde melk- en broodbezorgers opduiken. Het belooft kortom weer een avond vol nostalgie te worden, waarbij de bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen herinneringen mee te brengen.

Op de website van het HGMK zal binnenkort een voorproefje te zien zijn: www.hgmk.nl