Auto’s schieten van de snelweg na ongeval op de A9 bij Beverwijk

BEVERWIJK – Twee personenauto’s zijn vrijdag aan het begin van de avond van de snelweg geschoten na een kop-staartaanrijding op de A9 tussen de Wijkertunnel en afrit Beverwijk. Eén voertuig kwam onder aan het talud in het gras tot stilstand, het andere voertuig eindigde met de neus in de sloot.

De melding, dat twee auto’s van het talud geschoten waren en een auto te water geraakt was, kwam rond half zeven bij de hulpdiensten binnen. Daarop rukten hulpdiensten massaal uit: ambulances, politie en brandweervoertuigen waaronder een duikteam spoedden zich naar het incident. Ook politie-eenheden van de Landelijke Eenheid, die verderop op de A9 met een verkeerscontrole bezig waren, kwamen ter plaatse.

di8b05d2tj6hot6ivkaq3qgux

Gelukkig bleken de gevolgen minder ernstig dan aanvankelijk gedacht werd. De betrokkenen konden op eigen kracht uit hun voertuigen komen. De bestuurster van de auto die met de neus in de sloot beland was, is in de ambulance onderzocht en vervolgens voor verdere zorg naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto heeft ter plekke een blaastest afgelegd, waarvan de uitslag reden gaf om hem mee te nemen naar het politiebureau. Daar moet uit ademanalyse blijken of de man teveel alcohol gedronken heeft.

kwqq0vcku9gob3dfyy57ar0a7

De twee voertuigen raakten flink beschadigd en moesten met bergingswagens omhoog getakeld worden. De wagens zijn weggesleept en de brokstukken zijn van de rijbaan gehaald. Vanwege het ongeval waren twee rijstroken in noordelijke richting afgesloten, wat voor de nodige vertraging zorgde.

Het ongeval ontstond vermoedelijk nadat een file te laat werd opgemerkt, waardoor twee de auto’s op elkaar klapten en van de weg raakten.

Lees vandaag ook: Bodyfashion Koning: ‘Van ochtendjas tot borstprotheses’