Mees van Hensbergen erelid voetbalvereniging R.K.V.V. DEM

Foto:

BEVERWIJK – Mees van Hensbergen is afgelopen maandag tijdens de Algemene Ledenvergadering officieel bekrachtigd als erelid van R.K.V.V. DEM. Van Hensbergen werd op 25 mei tijdens DEM-Familiedag al benoemd tot erelid van de vereniging door voorzitter Martin Kries. Formeel moesten de leden daar nog wel even goedkeuring voor geven.

Van Hensbergen is al jarenlang verbonden aan DEM. Hij was in het verleden een talentvol doelman, die onder meer in de A1, DEM 4, DEM 3 en DEM 2 heeft gespeeld.

Hierna startte Van Hensbergen zijn kaderlidmaatschap en functioneerde als grensrechter van DEM 2 tot 1985. Meer dan 20 jaar heeft hij gefunctioneerd als coördinator van de paviljoencommissie, stuurde zijn team aan, maar was ook vaak als tapper achter de bar aanwezig.

In 1982 werd DEM-Zaalvoetbal opgericht en werd Van Hensbergen voorzitter van de afdeling zaalvoetbal en had tevens namens deze sectie zitting in het Algemeen Bestuur.  Hij fungeerde als leider van het eerste team en organiseerde jaren achtereen diverse zaalvoetbaltoernooien in de Sporthal Beverwijk. Tevens is Van Hensbergen de initiator van DEM-familiedag geweest. Samen met zijn echtgenote Ina van Hensbergen organiseerde hij dit grootse evenement tot twee jaar geleden. Nu zijn beiden nog steeds nauw betrokken bij het toernooi.

Van Hensbergen zijn al diverse onderscheidingen ten deel gevallen en mag zich met recht erelid van DEM noemen.