Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Jan Blaauw en Jos Koelman

BEVERWIJK – Loyaliteit en grote betrokkenheid bij de brandweermedewerkers van de brandweerpost in Beverwijk. Na de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding op vrijdagmiddag aan Jos van der Meij, werden zaterdagavond, zowel Jos Koelman als Jan Blaauw door burgemeester F. Ossel van Beverwijk, toegevoegd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uitreiking aan de heer J.J.T. Koelman

Volgens de burgmeester heeft Jos Koelman zich gedurende een periode van 27 jaar als vrijwilliger binnen het Beverwijkse brandweerkorps, bijzonder verdienstelijk gemaakt. „Een man die een grote steen heeft bijgedragen.” aldus de burgemeester.

w9uxp6knnv91h8srpsajt0cj5

Jos heeft verschillende rangen en functies doorlopen en heeft hij door zijn kennis en ervaring van de brandweerpraktijk een belangrijke bijdrage geleverd aan het optimaal functioneren van de brandweer Beverwijk en daarmee aan een verantwoord niveau van openbare veiligheid binnen de gemeente Beverwijk.

ecyjb2iyjmkz41rxpvdz05zdq
De heer en mevrouw Koelman nemen de felicitaties en ‘toebehoren’ in ontvangst.

Uitreiking aan de heer J. Blaauw

Burgemeester Ossel: „De Koninklijke onderscheiding gaat naar een man die ontzettend goed kan luisteren.” Hij vervolgt: „De spanning is altijd groot, zeker na een incident en u kan een goed luisterend oor bieden.” Jan Blaauw zet zich al vanaf 1982 verdienstelijk in als bar- en kantinemedewerker. Op vrijwillige basis en geheel belangeloos ”bestiert” Blaauw in de Beverwijkse brandweerkazerne de bar en de kantine die bestemd is voor brandweerpersoneel.

qsgitc9i91q9l5vtecrapcq6n
Een prachtige onderscheiding voor de heer Blaauw, die volgens de burgemeester: “de mooiste snor draagt van het Beverwijkse korps.”

De heer Blaauw vervult een belangrijke functie binnen Brandweer Beverwijk en is daarmee één van de schakels die er aan bijdraagt dat Brandweer Beverwijk in staat is om de voor de lokale samenleving belangrijke maatschappelijke taken op het gebied van de openbare veiligheid in de gemeente Beverwijk uit te voeren.

u1gp2r2no2ojjmlw7gxg4n49d

Bij Koninklijk besluit van 8 oktober 2014, is de heer J.J.T. Koelman en J. Blaauw benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.