Halve Maan en voorplein station weer open

BEVERWIJK – Op woensdag 17 december 2014 om 07.00 uur wordt de Halve Maan weer opengesteld voor het verkeer. Ook de nieuw ingerichte openbare ruimte en de kiss&ride voor het NS-station en het fietspad Wijckermolen-Halve Maan gaan op dat moment open.

De openbare ruimte op en rondom de fietsenstalling is opnieuw ingericht. De gemeente wil hier een levendig verblijfsgebied creëren voor jong en oud, met voldoende ruimte voor verkeersbewegingen. 

De Halve Maan voor het NS station is aangelegd in rode gebakken klinkers. Objecten als verlichting, vlaggenmasten, bebording en geleidingsbanden zorgen voor extra begeleiding van de rijweg. Zebrapaden bij de ingang van het Stadhuis en het NS-station dragen samen met een advies snelheid van 30 kilometer per uur bij aan een veilige verkeerssituatie voor voetgangers.

Fietsers kunnen gebruik maken van een breed vrij liggend fietspad in twee richtingen tussen Wijckermolen en Halve Maan. De kiss&ride voor het station biedt ruimte om trein- of busreizigers op te halen of weg te brengen. Maar ook om even snel een bloemetje te kopen of een Turkse pizza te halen. 

De Halve Maan is vanwege de realisatie van de ondergrondse fietsenstalling gedurende een jaar afgesloten geweest voor doorgaand verkeer.