Opknapbeurt aula Duinrust besproken met gemeenteraad

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Beverwijk – De gemeente is bezig om begraafplaats Duinrust op te knappen. Tijdens de raadcarrousel spraken de beheerder van Duinrust, horecaondernemer Sierhuis en de raadsleden over het opknappen van de aula.

De oude beekloop is inmiddels hersteld als schakel tussen het nieuwe duinmeer en de Lunettenbeek. Ook is het hekwerk aan de westelijke zijde van de begraafplaats vervangen. Nu is het de vraag wat er met de aula moet gebeuren. In de carrousel werden drie opties voorgelegd aan de aanwezige raadsleden, te weten: nieuwbouw, renoveren en uitbreiden van de bestaande aula of laten zoals het nu is. Die laatste optie was voor veel partijen eigenlijk geen optie. Democraten Beverwijk noemde de aula niet meer van deze tijd en dat werd beaamt door de overige raadsleden.

Toekomstbestendig

De beheerder van Duinrust vertelde dat nieuwbouw of renovatie een toekomstbestendige aula oplevert, met meer zitplaatsen, meer lichtinbreng en een goede klimaatbeheersing. Een aangename plaats om afscheid te nemen van je dierbaren dus. Gemeentenbelangen Beverwijk liet weten dat wat hun betreft renovatie en uitbreiding de beste optie was. GroenLinks liet weten dat er pas een keuze kan worden gemaakt als het financiële plaatje bekend is. Het CDA vroeg zich af of er geld was gereserveerd voor renovatie. Wethouder Dorenbos liet weten dat er geen geld gereserveerd was. Wel is er voor de komende twee jaar € 120 000 beschikbaar voor schilderwerk, de vervanging van de lekkende ramen en een nieuw plafond.

Theehuis

Horecaondernemer de heer Sierhuis was ook aanwezig bij de carrousel. Hij legde het idee voor om de koffiekamer van de begraafplaats te moderniseren met behulp van een derde partij. Hij zou graag een soort theehuis zien, waar bezoekers van de begraafplaats altijd terecht kunnen voor een gebakje en een kopje thee of koffie. De beheerders van Duinrust zelf gaven aan dat zij dit zelf ook kunnen verzorgen. De raadsleden lieten het idee vooral bezinken. Met de toevoeging van een theehuis in combinatie met een gerenoveerde of nieuw te bouwen aula zijn er nu opnieuw drie opties. Deze opties zullen nader uitgewerkt zullen worden door het college. Na de zomer zal dit in de vorm van een raadsvoorstel  besproken worden in de raadscommissie.

Reacties