Lezing over bombardement in Luchtoorlogmuseum

Foto: Beverwijk Nieuws

Op zondag 21 juni vindt er in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing plaats. Het onderwerp is het bombardement van Rotterdam in de Tweede Wereld Oorlog.

Peter de Raaf heeft vele beschikbare documenten en boeken over dit bombardement doorgenomen en geanalyseerd Hij is tot een volgorde van gebeurtenissen gekomen die hij vandaag presenteert. Na het bijwonen van deze presentatie wordt de toedracht van dit dramatische bombardement en zijn gevolgen veel duidelijker. De lezing vangt aan te 14.00 uur.

De Spreker

Peter de Raaf is werkzaam in een leidinggevende functie bij Rijkswaterstaat. Daarnaast is hij de voorzitter van onze zuster Stichting Crash 40-45 in Aalsmeerbrug.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden  11.00 uur – 17.00 uur
Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1 in Heemskerk

Reacties