Help brandwondenpatiënten met revalideren in het water

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Beverwijk – De Brandwonden Stichting is een actie gestart om het revalidatieproject Aquatraining mogelijk te maken. Als alles lukt, dan betekent dit voor veel brandwondenpatiënten een fijnere, een minder pijnlijke revalidatie.

Gewichtloosheid

Brandwondenpatiënten moeten de spierkracht tijdens de revalidatie weer helemaal opbouwen. Nu vindt de revaliatie ‘op het droge’ plaats: een inspannende en pijnlijke onderneming. Revalideren in het water daarentegen, aquatraining, is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtloosheid. Onder water kunnen patiënten eerder bewegingen maken die op het droge nog niet lukken.

Donateurs nodig

Om aquatraining mogelijk te maken is echter €40.000,- nodig. Daarom deed de Brandwonden Stichting een oproep aan iedereen om te doneren voor dit project en met succes: ruim 34.000 euro is inmiddels binnen. Helpt u ook mee de laatste euro’s bij elkaar te verzamelen om de  aquatraining mogelijk te maken? Lees meer over het project en over hoe u kunt doneren op de website van de Brandwonden Stichting.

Reacties