In beeld: renovatie Beverhof begonnen

Foto: redactie

Beverwijk – Winkelcentrum Beverhof stond vandaag te schudden op haar grondvesten. Op de hoek van de Breestraat en Bloksteeg is aannemer Van Wijnen uit Heerhugowaard namelijk begonnen aan de eerste fase van de renovatie aan het Beverwijkse winkelcentrum.

Van de entree is slechts de staalconstructie overeind gebleven. Het gedateerde winkelcentrum met circa 12.000 m2 aan oppevlakte, staat een flinke facelift te wachten. In een notendop: de gevel, entrees en passages worden vernieuwd en deels verhoogd.

IMG_5825

De Beverhof ‘nieuwe stijl’ wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd. En dat is nodig ook: winkels als Lansuplant, Hema Outlet en Ab Geldermans verlieten eerder – om diverse redenen – het overdekte winkelcentrum.  Eén ding staat als een paal boven water: de producten gaan zeker niet meer ‘als warme broodjes’ over de toonbank. Winkelend ‘Beverwijk’ en de ondernemers zien de oplevering dan ook nog liever gisteren dan vandaag.

Nieuwe supermarkt

Tijd dus voor nieuwe energie met een upgrade en zelfs nieuwe winkels. Een flinke opsteker is de komst van Deen Supermarkt, zo liet Bouwfonds namens eigenaar Ief Capitol eerder dit jaar weten. In het voorjaar opent de supermarkt naast ‘oud gediende’ Albert Heijn haar deuren.  De renovatie aan de Beverhof wordt in vier verschillende fasen uitgevoerd en zal open blijven voor winkelend publiek.

IMG_5806 IMG_5811 IMG_5828 IMG_5831 IMG_5823

IMG_5827 IMG_5829

bb1 bb2 bb3

Reacties